Програмна система

В ЧДГ „Веселите камбанки“ организираме образователен процес по разработена Програмна система. Темите и задачите са организирани по Образователни  направления и структурирани, съгласно Държавните образователни стандарти.

Можете да ги следите в нашето Годишно тематично разпределение по възрастови групи. Основни образователни направления:

  • Български език и литература
  • Математика
  • Околен свят
  • Конструиране и технологии
  • Изобразително изкуство
  • Музика
  • Физическа култура

Всяко дете разполага със собствено портфолио в електронен вариант с приложени към него продукти от творческата му дейност. Работим с електронен дневник, който е достъпен за всеки родител на дете в детската градина.

Иновативна педагогика

Работим с програми за изпреварващо развитие и подготвяме децата за кандидатстване в училища с приемен тест. В методите на обучение разработваме и прилагаме система за внедряване принципите на Сугестопедията и методите за бързо четене /метачетене/.  Ние сме една от малкото детски градини, в които е въведена системата СТЕИМ, където изкуството е вложено наред с наука, технологии и математика и педагозите са обучени да го прилагат. Обучението се провежда както в детските занимални, така и на двора, който е оборудван с черна дъска.  Ние се учим в играта. Знаем и можем много, но усвояваме всичко под формата на игри, експерименти, презентации, проекти. Работим системно с ЛЕГО. В яслена и първа възрастова група работим по авторската ни програма за обучение чрез сензорни игри и манипулация „Заедно с Камбанките“.

Английски език

В ЧДГ „Веселите камбанки“  провеждаме ежедневно обучение по английски език. Прилагаме програмата на Британската образователна система, структурирана по възрасти и съобразена с индивидуалните темпове на развитие при децата. Чрез игри, работа по книжки и картинки, песни и драматизации, децата се научават свободно да общуват на английски език.  Обучението се осъществява в обособена езикова зала.

Спорт и туризъм

Организираме два пъти годишно ски-училища, веднъж- зелено училище на Витоша, летни плувни лагери ежегодно и тематични екскурзии през цялата учебна година. Спортът е приоритетно заложен както в Програмната система, така и в предлаганите допълнителни дейности. Разполагаме с оборудван физкултурен салон и равен слънчев двор за спорт на открито.

Допълнителни
дейности

Цялото обучение на децата е включено в месечната такса. Към основната такса са включени и занимания по народни танци и балет. Доплащат се при желание за включване следните дейности: плуване, футбол, модерни танци, гимнастика, приложни изкуства. Програмата за допълнителни дейности е съобразена с цялостното ни тематично разпределение като го допълва и обогатява.

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!