За ЧДГ "Веселите Камбанки"

Нашата мисия

Когато завършвах Университета, в далечната 1993 година, заявих:

„Аз ще имам моя детска градина! Тя ще е най-доброто място за всяко дете!“
Когато реализирах тази мечта, майка ми загрижено ме посъветва, че е време малко да се поспра и да си почивам като обикновена учителка след всичкото учене и надпревари в живота ми. 

Отговорих: „Моите деца вече ги отгледах, а приятелките ми тепърва раждат. Приеми, че това е третото ми дете.“ 

Това невръстно отроче бе благословено с натрупания житейски опит и мъдрост на майка си и с неугасващата любов към всички деца. Тази любов е заразна. Тя се превърна в същност и мисия на целия ни екип. Скъпи родители, тук вашите деца стават и наши деца. Вашите грижи, стремежи и ценности биват споделени и разбрани. А смехът на веселите камбанки е най-красивата музика, която звучи от сутрин до здрач.

"Веселите камбанки"

Камбанките къде живеят?
Къде играят и се смеят?
Дали не са в листата скрити
или на Слънцето в лъчите?

Камбанките къде израстват?
Цветя ли са или пък храсти?
Дали не са листа вълшебни
с цветове в света най-нежни?

Камбанките какво обичат?
Свободно могат ли да тичат?
Дали са волни като птички,
задружни като рой пчелички?

Ние сме Камбанки весели
в шепи Слънцето понесли.
Най-нежни и красиви сред цветята,
защото ние сме Децата.

Ние тичаме, лудуваме,
учим, пеем и танцуваме.
И звъни смехът ни весел-
ваша радост, ваша песен.

Обучението при нас

Програмна система

Иновативна педагогика

Английски
език

Спорт и туризъм

Допълнителни дейности

Допълнителни дейности

Екипът

Задължителна документация

Иновативна педагогика

Работим с програми за изпреварващо развитие и подготвяме децата за кандидатстване в училища с приемен тест. В методите на обучение разработваме и прилагаме система за внедряване принципите на Сугестопедията и методите за бързо четене /метачетене/.  Ние сме една от малкото детски градини, в които е въведена системата СТЕИМ, където изкуството е вложено наред с наука, технологии и математика и педагозите са обучени да го прилагат. Обучението се провежда както в детските занимални, така и на двора, който е оборудван с черна дъска.  Ние се учим в играта. Знаем и можем много, но усвояваме всичко под формата на игри, експерименти, презентации, проекти. Работим системно с ЛЕГО. В яслена и първа възрастова група работим по авторската ни програма за обучение чрез сензорни игри и манипулация „Заедно с Камбанките“.

Английски език

В ЧДГ „Веселите камбанки“  провеждаме ежедневно обучение по английски език. Прилагаме програмата на Британската образователна система, структурирана по възрасти и съобразена с индивидуалните темпове на развитие при децата. Чрез игри, работа по книжки и картинки, песни и драматизации, децата се научават свободно да общуват на английски език.  Обучението се осъществява в обособена езикова зала.

Спорт и туризъм

Организираме два пъти годишно ски-училища, веднъж- зелено училище на Витоша, летни плувни лагери ежегодно и тематични екскурзии през цялата учебна година. Спортът е приоритетно заложен както в Програмната система, така и в предлаганите допълнителни дейности. Разполагаме с оборудван физкултурен салон и равен слънчев двор за спорт на открито.

Допълнителни
дейности

Цялото обучение на децата е включено в месечната такса. Към основната такса са включени и занимания по народни танци и балет. Доплащат се при желание за включване следните дейности: плуване, футбол, модерни танци, гимнастика, приложни изкуства. Програмата за допълнителни дейности е съобразена с цялостното ни тематично разпределение като го допълва и обогатява.

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!