Заедно с камбанките

Какво е "Заедно с камбанките"?

„Заедно с камбанките“ е система от внимателно планирани дейности, които са съобразени с темите от годишното разпределение. Те са подходящи за деца от детска яслена и първа групи.

Всичко се случва под формата на “работилнички”, по време на които децата развиват и обогатяват редица умения:
 – фина и груба моторика (чрез допир и игра с различни материали);
– фантазия и въображение (създаване на т.н. “Малък свят” с различна тематика, целяща децата нагледно да се докоснат и да играят с играчки и предмети, типични например за обстановката във фермата, морското дъно или зеленчукова градина. Този тип игра е задължително водена от педагог, като целта е децата да получават информация и да усвояват умения, докато играят;
– социално и емоционално взаимодействие (подпомага се чрез внимателно подбрани игри, които имат за цел да научат детето да споделя играчки, да спазва ред и да има търпение);
– практическа насоченост (целта на всички занимания е децата да бъдат не просто наблюдатели, а участници в процеса на учене, за това често готвим, месим тесто, засаждаме семенца и растения, опитваме различни вкусове и аромати, рисуваме с бои върху огромни листове хартия, изработваме интересни проекти, които често носим вкъщи).

Залагаме изключително много на естествените материали от природата. Работим с кестени, жълъди, листа, хартия, миещи се бои, хранителни продукти, платове и всички красиви, рециклируеми неща.

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!